woensdag 3 augustus 2011
Annie M G en Wim S. En nog meer.
Ben tegen het eind van de brieven van Annie M G. De tijd dat Wim Sonneveld sterft.
Uhh, ze heeft enorm over hem zitten klagen na hun eerste contacten. Logisch. Het was een valse nicht. Later ging ze hem zeer waarderen. Ik denk dat ze nooit in de gaten heeft gehad dat in het begin zij Sonneveld nodig had, maar al erg snel had Sonneveld haar nodig. En werd ie aardig. De nicht...
Hieronder in de tuin bij Annie.
Maakte zojuist, precies zoals gisteren aangegeven, die tamarillo-chutney.
Recept morgen maar ik kan alvast verklappen dat het zeer erg speciaal is...
Zeehonden Namibië hier (alle links hier in een nieuw venster). Op een ongelofelijk lullige manier gepresenteerd, maar iets beters kan ik niet vinden.
Ben het eten van morgen aan het koken. Maiskippebout, groentenbouillon, pandanblad, rijst, die erwt-aubergines. Verdomd, de saus is ongelofelijk lekker en dan hep ik niet eens de maiskip geproefd...
Hij blijft maar ouder worden. Net als u en ik...
De Spin hier.
Hier die Australische overheids-Youtube om illegale immigratie tegen te gaan, hier dus. Deze is in het Farsi.
Recept
Lamprei op de manier van Bordeaux, Lamproie à la Bordelaise
Volkomen nutteloos want waar kan u lamprei kopen...
Breng op een gemiddelde lamprei (rond de een en een kwart kilo) een fles rode Graves aan de kook, flambeer en laat afkoelen.
Pak de lamprei bij de kop en snijd hem open langs de buik; vang het bloed op. Doe de vis in kokend water en haal hem eruit als het water weer kookt.
Verwijder de ruggegraat en snij kop en staart van de vis.
Snijd de vis in vingerlange stukken en marineer die vier uur in de wijn. Sauteer in olijfolie in een zware pan gehakte sjalot, verse zilverui`tjes en blokjes Bayonne-ham (reken op 75 gram per kilo vis).
Voeg geplette knoflook toe, roer om en maak een roux van de inhoud van de pan met bloem.
Voeg roerend de wijn toe, kruidnagel, zout, peper en een bouquet garni.
Laat een uur sudderen op laag vuur.
Sauteer stukken prei licht in boter; de stukken moeten zoveel mogelijk het formaat van de stukken vis hebben.
Voeg ze toe aan de wijn etc.
Bak de stukken vis snel bruin in hete boter, flambeer ze met Armagnac en voeg ze ook toe aan de wijn. Voeg wat suiker toe (proef!) en laat een uur zacht doorsudderen.
Bind de saus met het bloed en voeg iets geraspte bittere chocolade toe (proef!).
Laat nog 10 minuten sudderen.
Oef...
En gristus wat was het eten lekker...