dinsdag 26 juli 2011

Gisteren die Sugo




Sugo di carne, gewoon bolo dus, maar erg goed gelukt, met een 35% korting-pakje tartaar. Rook fors naar "nu istie goed!".
At er gnocchi bij, maar pasta die zo heet dan dus. Zie hierboven.
Kook pasta met iets groentebouillonblokje, uit, koudspoelen, olijfolie erdoor.
Bak de tartaar als een dikke plak in olijfolie met wat boter aan twee kanten snel bruin, uit de pan.
Rode ui, knof, soepgroenten, peterselie (want dat zit er nooit door)...
Grofgemalen zwarte peper, laurier, beetje paddoblokje...
Tomatenpuree (plat drukken op de bodem van de pan)...
Blik gepelde tomaten (nooit verse gebruiken als je niet 100% zeker weet dat ze aan de plant gerijpt zijn!), sudderen met groene kruiden (oa bonenkruid!), tomaten prakken, forsch rode wijn erbij, sudderen en inkoken. Proef.
Saus ok = vlees erbij, erdoorheen prakken.
Stukkies droge zwarte olijf erdoor en de pasta.
Eet met pepperoncini of guindillas (resp. kleine hete en grote minder hete groene pepers uit de pekel).



Vandaag Groningen, inkopen, gerookte tofu bijvoorbeeld. Morgen die tofu in paddobouillon met kastanjechampignons en ernaast een bakje zoete aardappelchips!



Gerookte tofu

Zag Piano Blues van Eastwood. Hé, dat is een soort documentaire over de blues. En de blues interesseren me niet zoveel, behalve als je een nummer van Muddy Waters naast idem van Dylan legt. En het ging trouwens ook over Paderewski.

Muddy Waters hier (alle links hier in een nieuw venster).
Deze hier zingt Dylan ook. En deze hier!
Waters' bekendste nummer hier.

Paderewski hier.



Maar goed. Back to basics. Rungis ("Rungis") link hier.

Wordt vervolgd?

Nee...

Pff......