zondag 12 juni 2011

Die Cabrales,


die heb ik in een plastic zakkie gedaan en klaargelegd voor volgende marktbezoek. Dat was nep gvd. Daar zaten geen esdoornbladeren omheen maar papieren "bladeren"! Sic!!

Gelukkig had ik nog voor twee dagen een enorm stinkende Münster. (Hulp huishouding deinsde achteruit toen ze de koeling open deed...)

Overigens had ik het kunnen weten. Zie die Cabrales foto van vrijdag. Die kaas is ingestoken, om de schimmel erin aan te brengen. Dat gebeurt inderdaad met sommige blauwschimmelkazen, maar niet met bv. Cabrales.

Wel Gorgonzola, niet Roquefort.

Zie hieronder. Niet ingestoken, wel bladeren.



Oh! Wie wil zich niet af en toe vrolijk maken over kletsmajoren? Ieder nadenkend mens toch?
En die luistere dan dus naar "Diskotabel" op radio 4, van 16.30 tot 18.00 op de zondag. Lachuhhhh!!

"Nee [uiterst bekakt], dat moet Armadina Kosjkanova zijn".
Blijkt het totaal iemand anders.
"Ja ja, dat dacht ik eigenlijk ook al wel, ja!"

Bête comme un musicien, want dat zijn het...

Recept (uhh, vanavond F 1 ja!)(maar toch tijd hoor want vanwege zware regen stilgelegd).
Komkommer in het zuur, Atjar ketimoen, Indonesië

(Hahaha! Twee keer Fokke en Sukke over komkommer.
1] F&S bekijken een Duitse seksfilm. "Hij doet het met een komkommer!" -"Daar kan ze wel dood aan gaan!"
2] "Fokke en Sukke worden wat voorzichtiger": "Als je een komkommer in je kont gestoken hebt" (Sukke staat klaar met slakom)-"Dan moet je hem daarna goed afspoelen!"

Komkommer in de lengte in vieren snijden en met flink zout bestrooien.
Een kwartier laten liggen en dan goed afspoelen en uit laten lekken.
Pureer in een vijzel of blender ui, iets knoflook en gemberwortel, met koenjit en wat laos (in tegenstelling tot de gember geen verse maar droge geraspte).
Bak het mengsel in arachide-olie op half-hoog vuur, steeds roerend, tot het begint te verkleuren.
Doe er dan een scheut Chinese rijstazijn bij (liefst zwarte) en wat goela djawa; de hoeveelheden naar gelang je meer zuur of meer zoet zoetzuur wilt.
Aan de kook brengen, van het vuur halen en de komkommer, in blokjes gesneden, erdoor werken.
Laat koelen.
Op smaak brengen met sambal.



Dit is een klein bestandje (wat je hier niet kan zien), slechte kwaliteit, en daarnaast wil de eigenaar blijkbaar niet dat je het kopieert.
Dan kunnen we kort zijn. Diverse Yahoo groepen, al jaaaaaren hetzelfde antwoord op nieuwkomervragen "Hoe kan ik voorkomen dat ze mijn foto's...". Antwoord erg simpel. Niet op het web publiceren.



Gisteren
Rijst, (risotto met)soepgroenten, omelet stukjes erdoor.
Boter, ui, knof, rijst, bakken..., scheutjes witte wijn tot opnemen, ik doe er dan wat bouillon bij, laurier, deze keer ietsje gebroken piment, grofgemalen witte peper... witte wijn... stukkies droge zwarte olijven en droge gedroogde tomaat.
Sudderen en proeven.

Mooie omelet bakken, stukkies, erdoor.
At het met fruitjes erover en wat Kung Po saus erdoor.
Heerlijk...

Kung Po, dat is uit Szechuan. Altijd enorm lekker en pikant. Vandaag ben ik in dat China reizen boek van gisteren of eergisteren in Szechuan, waar dan de "herfstkleuren prachtig contrasteren met de granieten bergen".



Aardbeving daar, Chairman Mao ongedeerd!
(Die uiterst ongewassen en stinkend meidjes van 13, enkele stuks tegelijkertijd, in bed placht te hebben).

(Wordt vervolgd want de race is wegens zwaar weer gestopt. U hep weer geluk.)

Links
Nausicaa hier (alle links hier in een nieuw venster).
Slingertuinen hier.
Joodse avant-garde (net als ik zeg maar) hier.

RTL 7 Formule 1 is af en toe ook wel erg zware shit. "In direct", "Live" zenden ze een interview met Ross Brown uit, voor de tweede keer in twee weken, en tóen was het al ouwe troep...



Vond nog over het hoofd geziene maar allerlaatste notities over Namen. Zie ook hierboven.
Overigens een stad waar ik zeker nog eens naar terug ga.

Noteerde dat ik op het station geen behoorlijke krant krijgen kon, maar wel enorm lekkere broodjes. In Nederland is dat andersom.

Laatste avond kort vakantie'tje
Voor de 80e keer dezelfde fout in een Zuid Europese stad. Je ziet 's middags een aardig restaurantje, je besluit er 's avonds te gaan eten, dicht. Ja, want dat is een restaurantje voor kantoorvolk wat 's middags warm wil eten en 's avonds -elders!- thuis is en restaurantje dus dicht.

Deze had Flammkuchen. Nooit gegeten. Jammer dus.
Naar wel aardige brasserie onder m'n hotel (Hotel de Flandres).
Fondue Parmesan (parmesaan-kaaskroketten), perfect en € 9 de twee, met citroen en erg mooie salade.
En cuisses de grenouille, erg lekker, met enorm veel knof, zeer forsche portie, € 10,-.

Laatste notitie.
In elke nette tent in Luxemburg en Wallonië uiterst keurige muziek, zachtjes ook.



Flammkuchen recept hier.

De regen houdt blijkbaar op in Canada. Gaan we weer F 1 kijkuh...