dinsdag 5 oktober 2010
Alweer een bezoekers-top, zondag...
Nou ja.
Gisteren naan gemaakt. Met nigella, zwart mosterdzaad en ajowan (die Indiase dille, althans het zaad ervan dan. Nigella en ajowan: search the blog).
Maak brooddeeg met gist, zout en ietsje suiker, lauw water, kruiden.
Maak het net tè vochtig / slap, stort op een ingevette bakplaat, bestrooi ruim met bloem, breng in vorm, schud overtollige bloem er af, bak op 180. Bovenkant begint te bruinen: omkeren. Kloppen op onderkant (nu boven) klinkt goed hol: klaar.
O, en kook eieren hard.
De groenten nu.
Arachide olie, gemberwortel, even later knof en lombok.
Gebroken korianderzaad, komijn, ietsje kruidnagel (twee gebroken kopjes), ietsje foelie.
Flink fijngesneden lente-ui. Uhh, mijn bos leverde te weinig op, dus ik mikte er een afgegoten potje champignonschijfjes bij. Die hep ik op voorraad voor middageten = proteïne + groente en verder niks en ook weinig werk want druk).
Foto had beter gekund, maar ja, het brood was heerlijk...
Tahini erdoor, ff bakken.
Proef. Erg lekker; kan je zó eten maar ik experimenteerde nog even door.
Medium sherry, stukkie kruidenbouillonblokje...
Proef.
Madras curry.
Proeven.
Ei in stukjes erdoor.
Kijk, ik gebruik goede, bleke tahini, en dan ziet zo'n gerecht er niet echt smakelijk uit.
Nou ja. Als het maar fantastisch smaakt, en dat doet het. Verdomd.
Mét ei en mét brood.
Uhh, pardon C1!
Mèt ei en mèt brood.
Vanavond.
Kocht die mooie Baskische kaas bij de Aldi, die werkelijk prima is. Morgen foto etiket, "schapenmelk en schapenroom en koeienmelk" maar op de ingrediëntenlijst "schapenroom en koeienroom". Vreemde termen trouwens, maar maar: de kaas is heel erg goed. Ik ken het ook, maar dan in Frankrijk, als kaas uit Baskenland, waarmee in Frankrijk dan dus bedoeld is Frans Baskenland. Aldi kaas is ook Frans-baskisch, maar Frans blijft ongenoemd.
Soms heet het trouwens Pyreneeënkaas en soms, als het uit de buurt van Oloron komt dan lijkt het, als het goed is, op heel goede Appenzeller.
Maar ff verder "vanavond".
Die kaas, pasta, en mooie aan de plant gerijpte tomaten.
Hoe. Tsja. Geen kaassaus.
Pasta koken. Welke? Filei calabrese, daar kan geen misverstand over bestaan, als je het kent en er een stevige kaas naast staat.
Filei calabrese
Ben er wel uit.
Vertel het morgen.
Link
Stoelencollectie Delft hier (alle links hier in een nieuw venster).
Citaat
De mens kan alleen met zijn gelijken leven, maar op langere termijn kan niemand het lijden dat iemand gelijk aan hem is.
Goethe
Vanaf morgen hier trouwens meer literatuur, muziek, kunst, dat soort dingen. Zoals vroeger hier. Dus geen links meer naar "spannende" musea of zo meer, gewoon echte kunst. Niks "ontaard".
Geen flauwekulkunst, en al helemaal geen subsidie-gedoe.
Meer PVV-VVD zeg maar. Het mes er in. Verhagen cum suibus er likkend achter aan. Toch?
Kijk, dit is échte kunst.
Like wow.
Toch?
(Wat zeg je? Koud? Staat er een raam open? Ja, raam open. Doe maar gauw dicht. D'r staat een rare vent buiten trouwens, hele rare kop, soort hooiberg d'r op. Wat? In de gang? Waar? In de stoppenkast??)