zaterdag 1 mei 2010
Gisteren
En dat is een lang verhaal. Taro. Tajer. Eddo.
Eerst de tofu, die ook in het spel was.
Uitlekken
Blokjes
Frituren op 180. Niet denken "wat langer dan wordt het bruiner" want als het goudkleurig is dan wordt het niet donkerder. Wel kleiner...
De Taro! Je kan er mee doen wat je met aardappel kan doen. Alles. Alleen: kook je ze, prik ze dan in (of natuurlijk veel beter, net als ik deed: kook in blokjes).
Geschild
In blokjes
Recept nu.
Tofu frituren (zie boven).
Pindasaus maken, met kokos, sambal brandal en ketjap.
Taro koken (zie boven).
Pinda-olie, ui, knof, gember.
Sperzie-stukkies (eerder gesneden en een tijdje in water) bakken tot ze wat verkleurd zijn.
En dan gewoon lekker alles bij mekaar.
Recept
Artisjokken met garnalen
Hak gekookte gepelde garnalen en idem goed uitgelekte artisjokharten (gewichts-verhouding ongeveer twee op drie, de artisjokken uitgelekt),
en meng.
Maak aan met mayonaise, Parmezaanse kaas, peper, zout, geraspte citroenschil en eventueel Tabasco.
Doe in een ovenschaal (zo klein mogelijk) en bak 10 minuten op 200
graden, of korter als het mengsel al eerder goed kookt.
Serveer met stokbrood en/of crackers.
Cultuur. Eindelijk...
Familistère
Hier (alle links hier in een nieuw venster).
Utopisch socialisme! Eindelijk!
O ja, dat vergat ik nog.
Kreeg in ene enorme zin in appelstroop op een toastje. Noteerde "te kopen". Was bij AH. Enkel suikerbieten-zooi. SdB: jawel. Maestrichter fruitstroop. Heerlijk.