donderdag 29 april 2010
29 april. Toch?!
Voor ik het vergeet, en het zou kunnen zijn dat ik het al meldde: Princessehof, OranjeGoed hier (alle links hier in een nieuw venster).
O, en gisteren, sopropo, foto's helemaal vergeten. Simpel gebakken met ui, knof en garam masala. Om te proeven, vrienden, kookte wat anders elders. Lekker.
Sopropo
Vanavond houden we het simpel. Witte bonen, tomatensaus (met rode wijn, dat wel), tonijn uit blik. Geen gelul.
Recept
Arretje`s cake
Ein-De-Lijk!!
Laat in een scheut melk, tegen de kook aan, een vanillestokje trekken, in de lengte doorgesneden en ook dwars een keer. Roer af en toe om. Haal de stokjes uit de melk.
Smelt in de melk 125 gram bittere chocolade.
Haal van het vuur en werk er 200 gram witte basterdsuiker door. Roer regelmatig om, tot de suiker is opgelost.
Smelt 200 gram boter op laag vuur.
Brokkel een rol marie-koekjes.
Klop drie eieren goed los.
Klop de eieren door de boter en laat goed warm worden (salmonella!) au bain-Marie.
Roer het chocoladespul, van het vuur af, enigszins koel.
Meng alles en stort in een met boter ingekwastte cakevorm.
Laat goed koelen.
Snij de cake los van de wand van de vorm, stort (eventueel de vorm even omgekeerd onder de warme kraan houden) en snij in plakken.
Serveer met slagroom.
Eventueel kunnen er ook in rum geweekte rozijnen door.
Arrretje's cake heet het dus, de cake van Arretje (Arno'tje).
Tot slot, weinig tijd vandaag, een cultuur-link, eindelijk.
Frans Hals Museum, Judith Leyster hier.