vrijdag 29 januari 2010
Er moeten hier mensen zijn
die wèl mee willen doen in zo'n restaurantje in de Morvan.
Gisteren
Olijfolie, spekjes, uit.
Was prei en lek.
Zelfde olijfolie, ui, knof, prei.
Laurier, ietsje kruidnagel, ietsje foelie, gebroken korianderzaad en idem geel mosterdzaad. Ook flink wat grofgebroken witte peper. Wat paprikapoeder.
Blokjes rauwe aardappel, even aanbraden en omhusselen.
Groentenbouillon en droge witte wijn.
Proef.
Was werkelijk erg heerlijk.
Recept
Dacht het al te hebben geplaatst, maar nee.
Vlees met groenten en bonen, pellotas, "balletjes", Alicante
Een goede bouillon trekken van rundvlees en kip, met wat bloedworst erbij, wat verse worst, en flink groenten (wortel, ui, en andere stevige soorten). Knolletjes smaken er prima in.
Aardappel-stukjes beetgaar koken.
Kikkererwten gaar koken.
In de bouillon grote koolbladeren zacht laten worden (de rest van de kool zat al in de bouillon).
Bladeren eruit halen en bewaren.
Wat van het vlees en de groenten uit de soep halen, door elkaar prakken, pakketjes van maken met die koolbladeren, en die in de soep leggen (de soep staat nog steeds op laag vuur).
Een goede snee boerenbrood op elk bord, en daar de soep met wat van de groenten op scheppen.
Eten.
Dan die pakketjes eten, terwijl de aardappelen en de kikker-erwten in de soep worden opgewarmd.
Dan de rest uit het restant van de soep scheppen en eten.
Vandaag pics van Butch Cassidy.
Dit boven is de echte. Hier onder de film.
Vergat op de dag dat ik dit postte een recept. Zag dat ik dat al een paar dagen vergat...
Vlaai-bodem
Maak een gistdeeg van 20 gram gist, losgeroerd met wat lauwe melk, 250 gram bloem, ietsje zout, 25 gram boter en 25 gram suiker.
Kneed goed door en laat afgedekt rijzen op een warme plek.
Snijd een klein deel van het deeg los (voor de decoratie) en rol de rest zover uit dat, eenmaal in de bakvorm, ook de wanden bedekt
zijn.
Prik de bodem in met een vork.