donderdag 24 december 2009

Tsja, geen idee...


Recept dan maar.
Tuinbonen, Luxemburgs. Judd mat gaardebounen a speck gromperen.
Luxemburgs nationaal gerecht; gepekelde schouderham met tuinbonen, en met spekjes gebakken aardappelen.
Voor die schouderham neemt je pekelvlees, wat je ontzout door plakken in water te leggen en dat water te verversen totdat het nog juist licht zout smaakt.
Kook het vlees in dat water, daarna de bonen in dat water (eerst koud laten worden) en warm het vlees, in blokjes gesneden, op bij de bonen.
Serveer dus met die speck gromperen.



(Niet doorvertellen! Ik had een rekening bij de Spuerkeïs, de spaarkas!)
(O, en, erg aardig. Tegenover het ABN kantoor in Luxemburg staat een beeld van de moeder of zo van de huidige heerser. Wijzend. Richting ABN!)

Vandaag
Zelfgemaakte loempia, pikante snijbonen (in sepjes gesneden).
Vooraf home made ossestaartsoep met madera.
Morgen
Die kreeft in die mooie visfond, kastagne-champignons, aardappel-kroketjes. Saus nog geen idee. Later kreeft-restanten opnieuw in de fond, trekken...
Overmorgen
Lamsbief, curry, bakbanaan, taoge.



Tauge. O. Misschien ben ik ouderwets.

Nog een sprookje, C.


Geen idee.

Iedereen overigens een fijne kerst of gelukkige kerst of zalige kerst gewenst, je zegt het maar. Prettige dagen!
(Vreemd. Ik heb deze dagen een enorme bezoekers-aantal-toename. Meer dan 50%. Ik denk dat ik die extra bezoekers krijg op Google etenswaar. Normaal krijg ik al 2/3 van de bezoekers via Google.)