donderdag 1 oktober 2009
01-10
Ik had het laatst over die citrusvrucht die je (oa.?) op Noord Sumatra vindt en die naar mandarijn smaakt. Kon niet op de naam komen. Las gisteren in Terug naar Negeri Pan Erkoms (search the blog) dat het marquisa heet.
En nu, een half uurtje later, meteen een correctie. Geen citrusvrucht maar familie van de passievrucht. In Afrika had je hele grote, die je uitlepelde.
Las in De Armen van de Inktvis dat Pam God schrijfr en ook Zichzelf. Herinnerde me dat Karel van het Reve zich afvroeg of zich in dit verband wel of niet met een hoofdletter moet. Nee. God wel want dat is een naam, zichzelf (dus) niet. Dat is meer iets voor refo´s.
Sprak trouwens ooit in Banrneveld met een refo, ik zei de heer, oei, "De heer woont op nummer 13 en in de hemel woont De Here".
Recept
Soepkip in Grimbergen
Snijd de mooiere stukken van een soepkip; gebruik de rest voor bouillon.
Braad de stukken rondom aan in hete boter en haal ze uit de pan.
Bak in de pan ui en knoflook, doe het vlees terug in de pan en kruid met kruidnagel, foelie, tijm, laurier, peper en zout.
Giet op laag vuur een flinke scheut water en een flesje Grimbergen.
Roer de aanbaksels los.
Breng aan de kook en laat op laag vuur en met een deksel op de pan gaarstoven.
Als de kip half gaar is kleine blokjes aardappel toevoegen.
Als de kip gaar is deze uit de pan halen en het kookvocht binden door de aardappel te prakken.