donderdag 3 september 2009

01 en 02-09


Dinsdag toeristische route Geertruidenberg afgelopen, woensdag bus en trein naar Zuidhorn, terrasje, vrienden...



Geertruidenberg. Wel apart, zo'n synagoge tegen de kerk aan.

Recept

Saus van groene Zwitserse kaas
Snijd (of zaag...) een half kaasje in dunne plakjes.
Leg de plakjes 24 uur te weken in anderhalve kop koud water met wat zout erbij.
Bak ui, knoflook en prei in flink olijfolie met wat boter.
Maak hier een Béchamel van met ook gekneusd komijnzaad erbij.
Maak er een saus van, met niet alleen melk maar ook het weekvocht van de kaas.
Snij de kaas in heel kleine stukjes en roer door de saus.
Breng op smaak met zwarte peper en eventueel zout.
Serveer bij pasta, met augurkjes, zilver-ui`tjes en niet te hete groene pepers uit het zuur (Turkse winkel; neem de
grootste soort).



Het wordt herfst...