dinsdag 2 juni 2009
01-06
Tsja, juni, hier zeggen ze juin, alweer…
In juin worden alle Fransen bruin / In december eten alle Fransen camembert
Kees Stip
Gisteren toch maar die entrecôte. Dacht aan zoutgrillen. Ovenschotel, grof zout, inklinken laten door met die bak op het werkblad te slaan, zeer heet stoken, op tafel en werken als met steengrillen. Geeft een au gros sel effect. Maar ja, het alarm beneden had ik al aangezet.
Maar goed. Planning vandaag dat vlees, aardappelen, paprika (slecht idee); morgen tomatensaus, Comté, pasta.
Tomatensaus gemaakt, twee delen, in een deel blokjes aardappel (Roseval) gaargestoofd. Bijna gaar: paprika in twee sausdelen. Paprika bijna gaar: blokjes entrecôte kort in die saus.
Erg lekker. En die Bairrada was mooi; fruitig en dat iets gedempt door een lichte kastanjesmaak. Cépage: Baga.
Morgen weer tomatensaus, niks op tegen, integendeel.
Maakte die tomatensaus trouwens met witte wijn en rozemarijn. Lekker. En met zo’n pepertje, hoe heet het ook weer.
Jalapeño [chalapEEnjo]
Maakte ook nog een salade gerookte haring, biet, aardappel. Yoghurt-mayo; peper, zout en komijn.
Recept
Pruimen in deeg, Tsjechië of daaromtrent
Vul verse of gewelde pruimen met amandelspijs.
Maak brooddeegballetjes en werk daar per balletje een pruim in.
Bak bij 180 graden tot mooi bruin.
Serveer met flink zoete slagroom.