woensdag 20 mei 2009
19-05
Vroeg de bus in naar die beurs. Het land- en tuinbouwproducten gedeelte is aardig (drie delen, internationaal, Frankrijk en regionaal), de rest van de beurs, 80% is bedden- en tuinhuisjeszooi.
Internationaal betekent echter op etenswarengebied niet veel meer dan diverse Italiaanse kazen en Spaanse worsten..
Frankrijk: mooie kazen uit de Auvergne bv.
Toegang 7,50, buitenlanders gratis.
Kocht ezelworst, hierboven, bij een tiepe die allerlei soorten worst had, dikke, dubbele, lange dunne, en waar je er vier voor een tientje kon uitzoeken (wat meer voorkomt en dikwijls goedkoper is).
Verder herteworst, hieronder
en wild zwijnsworst, volgende plaatje. Verder sobrasada wat eigenlijk geen worst is. Verse chorizo-vulling heel lang op heel laag fornuis. Spread. Search the blog (op sobreasada want ik schreef het verkeerd, en daar het tweede bericht).
Die sobrasada wordt meestal in potjes gedaan, soms in een worstvel, zie hieronder. Wil niet zeggen dat het gedroogde houdbare worst is.
Recept
Poerie, Suriname
Als roti, maar van alleen bloem en bakpoeder.
Rol flinterdun uit en frituur op 190 graden.
Gebruik als roti.
Ongeveer hetzelfde als Papadum (India).
Te kan ze tot een bakje frituren tussen twee schuimspanen (die wel al olie-heet moeten zijn).
Wat foto’s van de beurs
Dat brood met die gaten, dat is fougasse
Italiaans spul
Vreemd Spaans spul. In dat vel zit een mengsel van bloed en meel. Vers is het wel te eten, gedroogd en erg lang gekookt is het het zwaarst op de maag liggende spul wat ik ooit at.
Corsica
Baskische schapenkaas