zaterdag 28 maart 2009
28-03, vandaag dus
F 1 van vanmorgen, classificatie, goh. Kom ik nog op terug.
Kaasje gekocht op de markt. Heet officieel Fromage d’Echourgnac, trappistenkaas van de abdij van Onze-Lieve-Vrouwe van de Hoop in de Dordogne.
Koekaas, zacht, geperst, niet gekookt, gewassen korst.
Deze is “op smaak gebracht met notenlikeur”.
Zag gisteren in een wijngaard van Ch. Brane Cantenac allemaal bossen gele takken. Kwam er vandaag weer langs en alle wijnstokken waren ermee vastgebonden aan een ijzerdraad of paaltje. Ongetwijfeld tegen het lostrillen als er machinaal geoogst wordt. Want dit was een vlak perceel dus voor de tweede wijn.
Ging die vormen terugbrengen naar Margaux en fotografeerde nog wat château’s.
Durfort Vivens
Margaux
Palmer, met de Nederlandse, Franse en Engelse vlag. Zit Jelgersma daar ook in? Giscours en De Tertre: Nederlandse en Franse vlag. Volgens mij was Palmer trouwens een Nederlander.
Malescot St. Exuperie? Marquis de Terme? Moeilijk te zien ; nauw straatje midden in Margaux en in een bocht ook nog.
Recept
Javaanse tahoe
Prepareer de tahoe: snijd in plakken en dep die droog; die plakken elk in twee repen, droogdeppen, en die repen in blokjes.
Hussel die in een theedoek om ze nog droger te krijgen.
Frituur de blokjes op 150 graden tot ze goudbruin zijn. Frituur ze niet te lang want dan lossen ze op.
Bak ui, Spaanse peper en knoflook aan in arachideolie.
Maak er op laag vuur een saus van met goela djawa en ketjap.
Warm de tahoe in de saus op, voeg wat citroensap toe en serveer met seroendeng.
Eetclub, Thais!-)
Krant.
Een bekende eau-de-vie- en likeur-maker ergens uit de buurt heeft een kweepeerlikeur ontwikkeld en een op basis van peer en cacao.
En rundvlees appellation Bazas, dat kan Blonde d’Aquitaine zijn, Limousin of, de beste, Bazadaise-rund, waar we het al eens over hadden.
Een restaurant in Bordeaux krijgt hele zijden aan en bewaart die eerst drie weken in de koeling.
Vanavond haai, bleekselderij, béchamel, rijst.