dinsdag 17 maart 2009
17-03, vandaag dus, voor de verandering
Drukdrukdruk. Morgen voor twee dagen naar Bordeaux, nu van alles voorbereiden voor de Préfecture (waar je je in moet schrijven) en voor het consulaat..
Eten van gisteren was verdomd lekker en inderdaad zomers.
Ganzevet, knof, gepekeld gedroogd ansjovisje als zout, espelette peper.
Witte wijn, bosui.
P/z.
Doperwten, gruyère, oven.
Recept.
Chow Mein
Kook en bak daarna mie voorzichtig zodat het nestjes blijven, of maak het gerecht met rijst- of mungbonen-mie.
Bak groenten naar smaak; gebruik in ieder geval óók bamboe, wortel en taugé.
Bak ook garnalen mee en kleine stukjes varkensvlees en/of kip.
Roer wat sojasaus en wat rijstwijn (of medium sherry) door de groenten etc. en vul er de nestjes mee.
Je kunt in Frankrijk goed eten voor weinig geld. De inkoop is redelijk goedkoop, personeel idem en er is veel concurrentie dus als het niet goed is ga je naar de buurman. En de mensen hebben verstand van goed eten.
Als de hier boven beschreven argumenten voor Nederland zouden gelden dan at je er nog steeds slecht in de meeste tenten.
Het klassement van St. Emilion van 2006 was opgeheven maar nu is dat weer teniet gedaan.
Zo blijven we bezig...