dinsdag 3 februari 2009

03-02


Vandaag! Ik bedoel: vandaag geschreven èn vandaag gepost.



Epoisse

Eerst maar even dat recept van gisteren.
Plakken aubergine, flink zout, 10 minuten, draaien, flink zout, 10 minuten, afspoelen, uitknijpen, afspoelen, droogdeppen, bloem, bruin bakken in boter.
Pasta koken, afgieten, koud spoelen, olijfolie erdoor husselen.
Tomatenolie (search the blog), ui, knof, pwijn, piripiri, stukjes gepekelde ansjovis, herbes de Provence, laurier.
Pasta erdoor, aubergine in blokjes idem, geitenkaas erop, oven.
Uitstekend.



Beaufort

Geen nieuws vandaag over hoeveel huizen nog zonder stroom, wel dat de verzekerde schade richting 1,4 miljard gaat.

Aanbiedingen van de week langs de weg: 30 eieren 2,=; koteletten alle soorten 2,50/Kg.



Brouère

Vanavond die zalmvissticks want ik vergat vis te kopen. Visboer had rode poon op z’n bord staan trouwens. Met die saus van Crémant de Bordeaux en met champignons.



Charolais

Alicantijnse vissoep, bullavesa, soort bouillabaisse dus
Maak een goede visbouillon met flink knoflook, tijm en laurier, en maak daarin stukjes heek, kabeljauw, salmonete (zie oranje visjes, vorm sardien, formaat erg grote sardien), zeeduivel enzovoorts warm, die eerst even in boter zijn aangebakken.
Rooster schijven stokbrood en wrijf er halve tenen knoflook op kapot.
Leg het brood op borden, schep er vis op en giet er de soep over.