zaterdag 3 januari 2009
26-12
Eindelijk een goede klassieke zender gevonden. Geen gelul, geen “leuke spelletjes”, geen reclame, geen Mahler en al helemaal geen Perter Eutfeut of hoe schrijf je dat.
Het hondje van de herberg
Zal dagelijks wat citeren uit een stapel krentenartikelen over het eten deze dagen.
Restaurant hippodroom Pau. Hertfilet sauce Gran Veneur (welke saus ik de eerste keer nog als echte tegen moet komen want je hebt er vers hazebloed voor nodig) met stoofpeer en polenta (polenta?); duivenborst + gevulde poot, cacaosaus, aardappelkroketten; gevulde kalkoen, foie gras- truffelsaus, kastanjes en geglaceerde meiknolletjes (blokjes gaar koken in water, zout, flink boter, flink suiker; precies zoveel water dat, als het is weggekookt de blokjes bijna gaar zijn, omhusselend afbakken in de zich dan vormende karamel; deze met wijn ipv. water; kan ook met wortel); escalope van foie gras, ravioli van kweepeer, jus; gestoofde pavé van tarbot met kreeftsaus, schorseneren gestoofd met truffel.
Ook deze tijd van het jaar, meer precies tussen Kerst en oudjaar: galettes met frangipane (suiker, bloem, melk met vanille, ei, amandelen).
Vond mais-tortilla’s, die ik bij ons nooit zag, ga er voor de winkel wraps mee maken met ui, knof, paprika, mais, wat kruiden, paprikapoeder, kaas en olijven. Eet dat vanavond. Met die “champagne”.