dinsdag 13 januari 2009
09-01
Vanaf volgende zaterdag, niet komende, staan we elke ochtend op de markt in Avensan. Hoe en wat is nog niet duidelijk.
Weer die kerk. Prachtig. Avensan is waar Ch. Meyre ligt. Search the blog.
Gisteren weer bij die gewrichtenspecialist, vandaag bij de dokter en verklaring “maladie de travail” gekregen, beroepsziekte. Dat maakt nogal wat uit. Als je, zoals ik, nog geen 200 uur hebt gewerkt vang ja, als je een zeg maar gewone ziekte hebt nop. Geen loon, geen dokterskosten. Maladie de travail: 100% en 100%.
Heb peesontstekingen in mijn linker elleboog (10 zittingen “heropvoeding linker elleboog”) en een gescheurde en een ontwrichtte (uit zijn kanaaltje geschoten) pees. Wordt ik aan geopereerd + 15 zittingen heropvoeding.
Moet afspraak scan maken en was bij de fysio. Aardige vent en is naast de deur. “Woensdag 09.30 14”. Huhh? Nee, woensdag de 14e.
Experiment. Voor de winkel. Quiche maar zonder deeg. Boter (+ in ovenschotel), ui, knof, prei, peterselie, selderijblad wat ik eindelijk ergens vond, zwarte peper, champignonstelen, bouillon, champignonhoeden, herbed de Provence, aardappelschijfjes in die ovenschotel, ei en room door dat champignonspul en wat apart houden, in die schotel, spekjes erover, aardappel, ei-spul, Emmentaler.
Vond iets aardigs. Garde met tefal erop. Kan je mee wapperen in een tefal pan, die je hier nogal wat hebt; geen koekepannen maar pannen hier.
Kocht Viande des Grisons, Bündnerfleisch uit het Zwitserse kanton Grisons cq. Graubünden. In koude berglucht gedroogd rundvlees. Smaakt iets faisandé, bestorven.
Familie van cecina en bressaola (search the blog).