woensdag 12 november 2008
23-10
Geloof het of geloof het niet: een liter (LITER) Ricard “voor professioneel gebruik” (banketbakkerij en zo; ze maken bv. brioches met Ricard) drie Eu vijftig, verdomd. Rum idem maar is zoetig, whisky 5,20 prima voor mixen, kirsch ook zoiets en is perfect.
In de winkel kost die Ricard 19,-.
Personeelseten brood met sjalotten-paté en pizza ivm haast. Plaatpizza-stukken voor in de winkel; loopt als een trein.
Avond zelfde als gisteren, veel te veel gemaakt. Uitstekende Bergerac Ch. Les Barthes, 4 Eu.
Zaterdag hapjes maken voor een feest op Ch. De Bourgade. Eigen bussiness. Filet Américain met zilverui’tjes en rode pesto, verse kaas met kappertjes en groene pesto, slierasperge in plak ham (enorm burgerlijk maar hier kennen ze het niet) en chorizo gebakken met spekjes en ui en knof.