zondag 14 september 2008
Chutney
Die slager Hilbrants in Paterswolde maakt zijn paté "Nederlands" zeg maar, beetje richting smeerkaas. Ik maak (en maakte het daar) grover. En als je het "Nederlands" lang bakt op lagere temperatuur verlies je minder vet (en minder gewicht!). Op mijn manier wordt het droger, ruller (en dat afgegoten vet, daar kan je prima in bakken!).
Maar goed, beloofde, ter compensatie van mijn drogere paté, chutney-recepten.
Tomaten-chutney.
Je kan chutney eigelijk van "alle "soorten fruit en groenten maken, zelfs van pepermuntblad.
Recept hier (links in nieuw venster).
Chutney van groene mango. Recept hier
Groene mango is een stuk groter en harder dan normale. In Thailand verwerken ze het in salades of je snijdt er een dunne schijf van, bestrijk die met een sambal-suikermengsel (meer suiker dan sambal) en eet bij bier.
Geen onrijpe mango! En nogmaals: een stuk groter dan normale mango.
Andere posts over chutney:
Hier (pruimen)
Hier (bij lamsvlees)
Hier (Plum sauce, Chinees, pruimen ter groote van een kleine voetbal; in het seizoen te krijgen in de toko's op de Verlengde Ebbingestraat. Seizoen is mei of daaromtrent.)