zondag 17 augustus 2008
Twee maal Marieke
Een verlate reactie op dit hier (alle links in nieuw venster).
Het 'breken' van het brood aan tafel heeft iets sacraals.
Met uw gezin is het het enige moment, dat ge werkelijk samen zit en spreekt met elkaar, en deelt...
Ennuh, nee Marieke, ik ga niet stoppen als ik ga herderen in Willemstad (Brabant, niet Curaçao). Hoogstens loopt de frequentie wat terug in eerste instantie. Maar die van lamsvlees zal oplopen!
Willemstad is erg mooi.
Schnell-Küche mit Pilzen
Dit naar aanleiding van die Shiitake, gisteren.
Uhh, wat voor paddestoelen??
(Koek is Kuche, koken is Küche...)
Week een pootje gedroogde paddestoelen (grote doos gekocht bij Sligro) in niet te heet maar wel ruim water; daarna het weekwater afgieten en de paddestoelen afdrogen; dan een half bouillonblokje in een beetje water; de paddestoelen toevoegen, en dan room bijvoegen, vers gemalen grove peper er bij; geen zout, eventueel wat fijn gemalen peterselie. Beetje inkoken. Ge krijgt een romige bruine saus met veel paddestoelen. Heerlijk op Gebratenes Fleisch. Als ge in Mitte- oder Süd-Deutschland “...fleisch mit Pilzen’ op de kaart ziet staan, dan krijgt ge dit. Ziet er culinair uit en kost u maar ca. 10 minuten werk.
De restaurantkeuken kent veel snelle grappen, die best smakelijk zijn.
Variant: hard gebakken spekjes door de saus.
"Sind das frische Pilzen, Herr Wirt?".
"Ja natürlich, Fraulein! Heute frisch vom Wald!".
Wie van ons kan zonder illusies leven?
Niemand. Als je illusies weg zijn dan ben je klaar voor de dood.
Vreemd trouwens, Marieke. Ik zou ook Pfilzen hebben geschreven zoals jij deed. Maar het is toch echt Pilzen. Contaminatie met Pfeffer?
Geschnetzeltes mit Pilzen.
Prima idee, die combinatie van Cantharellen met mais. Gaan we een keer doen..
Trouwens Marieke, hoe is het met het Land van Saeftinge??