maandag 21 juli 2008
Vanavond
Was op tijd thuis...
Dit hieronder vanavond gemaakt.
Kabeljauw, Israelisch
Kan ook prima met staart-filets van heek.
Heek, Engels Hake, is een roofvis. Super fijne smaak. Peperduur in Spanje en andere zuidelijke landen. Als filet. Het staartstuk wordt, plat in tweeën gesneden, hier diepvries verkocht. Als kabeljauw.
Een ovenschaal invetten. Filets (liefst halve staart-stukken) erin leggen op het vel, als er een vel is tenminste.
Witte peper erover en flinterdunne plakjes citroen.
Tomatensaus erover waardoor ietsje kaas (ik gebruik die groene Zwitserse strooikaas) en flink heel goed uitgelekte mais, gemengd met tomatenpuree.
In een hete oven zetten tot de saus bijna kookt.
Diepvriesvis, ondanks wat op de verpakking staat, voor dit recept altijd goed ontdooien en droogdeppen. Essentieel, net zo goed als dat droogdeppen van de vis. Anders wordt het pappig