zondag 13 juli 2008
Vanavond
Gehakt van Schotse Hooglander, snijbonen en mihun. Met gember.
Van het gehakt kleine balletjes gemaakt met enkel heel klein gesneden knof erdoor.
Mihun gekookt en koudgespoeld,
(Uhh, dit is natuurlijk een ander gerecht met mihun...)
In pinda-olie snijbonen gebakken, Spaans gesneden (Roma-bonen heet dat hier in de handel),
(Ennuh, dit is natuurlijk een ander gerecht met snijbonen...)
daar ui door, laurier, lombok, korianderzaad, venkelzaad, en ff later wat rijstwijn en wat groentenbouillon.
Gembersiroop erdoor, geraspte gember, geraspte laos en stukjes stemgember.
FF warmen, ff roeren, mihun (kleingesneden) erdoor, warm laten worden + deksel, balletjes gehakt erin, roeren, warmen, deksel erop, vuur uit, ff laten staan, roeren etc.
Ik doe dat de laatste tijd, als ik vlees eet (1 op de 5 dagen) steeds meer: rauw vlees opwarmen in een schotel, en verder niks. Ja, roeren. Maar niks bakken.
Zie ook hier (alle links in nieuw venster).