zaterdag 28 juni 2008
Het lekkerste met "twee vliegen in één klap"
Aubergine én blauwschimmelkaas.
Snij de aubergine dwars in schijven.
Bestrooi flink met zout en wrijf het zout er egaal over. Laat 10 minuten staan.
Draai om en herhaal.
Spoel de schijven stuk voor stuk af onder de kraan, ze onder het water tussen duim en wijsvinger inknijpend en ze niet onder de kraan "loslatend". Dit dient om ze minder spomzig te maken; het zout trekt het water eruit.
Dep droog, haal door bloem, schud overtollig bloem af en bak in boter snel goudbruin op hoog vuur.
Haal uit de pan en leg in een ingevette ovenschotel. Leg op elke schijf wat blauwschimmelkaas en gratineer op 180 graden.
Je kan het op twee manieren maken.
1] Met dikke aubergine en met gewone bloem.
2] Met dunne aubergine (de Zuidhorner groentejuwelier Bos, grapje Hilbrand, heeft die momenteel). Dan gebruik je boekweitmeel. Veel lekkerder.
Waarom geen boekweitmeel bij grote schijven? Sinmpel. Met boekweitmeel wordt dat deegkorstje zo krokant dat als je dat met een grote schijf doet je het niet meer fatsoenlijk kan snijden. Of anders gezegd: gebruik dunne en boekweit voor eenhaps-spul. Finger food...
Vanavond pasta met aubergine en blauwschimmelkaas. Geen idee nog.