woensdag 11 juni 2008

AH Quiche Lorraine


Moest die voor een buur meebrengen. Zat het etiket in de kroeg te bekijken.
15 (VIJFTIEN) E-nummers...



Quiche Lorraine
Maak pie-deeg (*).
Bak platte plakken bacon krokant.
Bekleed een ingevette vorm met het deeg en bestrooi de bodem met fijngehakte ui.
Maak een mengsel van eieren, room, iets water, wat Worcestershire, wat zout en peper, voldoende op de vorm voor driekwart te kunnen vullen.
Roer er flink geraspte Emmentaler door en de in blokjes gesneden bacon.
Giet het mengsel in de vorm, bestrooi met fijngehakte ui en bak tot goudbruin, 30 tot 40 minuten, in de oven op 160 graden.
Laat even koelen voordat je de quiche snijdt.

(*) Pie-deeg
Snijd met twee messen bloem en koude boter en/of reuzel door elkaar (ongeveer aan gewicht drie op twee), met wat zout.
Laat goed koelen, schep om en snijd dan de grootste boter-klompjes verder fijn.
Laat weer goed koelen, en kneed er dan met zo weinig mogelijk koud water een bal van.
Laat rusten in de koelkast.



Kan ook op een plaat. Plaat-quiche. Net als plaat-pizza.