vrijdag 30 mei 2008
Molsla
Ivm reactie in NRC koken blog.
(Hier; alles nieuw venster)
Molsla is paardebloem-blad, wat aangeaard is en dus blank blijft. Als je geluk hebt: aangeaard door een mol(-shoop).
Je maakt er salade tiède van, lauwe salade, met spekjes en eende- of eventueel kippe-maagjes.
Die maagjes, want ze hebben er meer, dat zijn die met dat fel gele vel van binnen en met die steentjes erin.
Doormidden snijden, uitspoelen en dat vel eraf werken. Snijden, bakken, nadat je die spekjes hebt gebakken, ik bedoel: daarbij.
Lauwe salade: spul bakken met olijfolie, van het vuur af, even later afblussen met witte wijnazijn (lauw, en voor sla olie en azijn erin), molsla erdoor.
Molsla heet pissenlit, pis in bed, dus het zal wel vochtafdrijvend zijn.
Systeem met die olie en azijn wordt ook in oost Spanje gebruikt, bij "Vis op z'n rug".
Hier