dinsdag 20 mei 2008
Mengelwerk alweer
Gaat goed met dit blog.
12 februari.
Gisteren.
Als ik beloof hier nimmer reklame op te zetten, beloven jullie dan om de link door te mailen aan andere lekkerbekken?
OK. Wel doen. Al is het maar een keer. Wel doen.
Wereldwijd.
23 maart.
Vandaag (voor alle duidelijkheid: dit betreft bezoek in de laatste 30 dagen, dus ruim na de vorige grafiek).
Zuid Amerika: Bolivia weg.
Zweden erbij, Noorwegen weg.
Wat meer Afrika; Egypte, Kenia, Mozambiek.
Iran erbij (vanwege die dadels ongetwijfeld).
Canada ietsje +.
Ook mooi: hoe het aandeel van Google Search begint toe te nemen.
Was een maand geleden nog minuscuul. Nu:
Ik maakte vanmiddag al een posting omdat ik toch niet kon werken.
Had mijn onkruid-trekker-mannneke over de vloer. Lief manneke, 12 of zo, maar je moet wel elke 5 minuten een vraag beantwoorden.
Vroeg wat ie 't liefste at. Friet.
Gebruik aardappelen die geschikt zijn om te frituren; oude aardappelen zijn altijd beter.
Snijd in frieten, leg die op een theedoek en wrijf ze droog.
Frituur op 150 graden tot ze juist eetbaar zijn. Schud het vet eraf.
Laat de frituur opwarmen tot 190 graden en bak de frieten goudbruin.
Schud weer het vet eraf.
Serveer met zeezout.
Vlaams
Formaat een tot anderhalve centimeter bij vier tot zes.
Bak in paardevet, of eventueel in ossewit.
Frans
Formaat iets minder dan een centimeter bij minimaal acht centimeter.
Zuid Europees
Snijd aardappelen in grove frieten.
Bak in flink olijfolie tot goudbruin.
Serveer met grof zeezout.
Vandaag
Ei, rijst, sperzie. Hollandse dikke sperzie.
Sperzie snijden en in koud water. Half uur. Afgieten.
Rijst koken, koud spoelen.
Pinda-olie, sperzie tot verkleurd roerbakken, ui, knof.
Lager vuur, Thais bouillon-blokje, wat kruidnagel (de kopjes), wat foelie, wat cardamom (alleen de pitjes uit de peul en alleen als die zwart zijn) en wat sesamzaad.
Rijstwijn erbij (of medium shery) en wat sambal oelek.
Rijst erbij en er eieren in pocheren (deksel op de pan).