maandag 28 april 2008
Na deze vreselijke vlees-posting
moet ik die maar even compenseren met wat ik voor T. vanavond kookte.
Vóór dus die salade van bleekselderij en kaas.
Belangrijke vondst: snij de bleekselderij niet té fijn en gebruik kaas die grof geraspt is. Dus "groot" vs. "klein".
Dressing = piccalilly, crème fraiche, Worcestershire, Tabasco, medium sherry (of beter: rijstwijn).
Hoofd.
Pinda-olie, sepjes van (in koud water geweekte) snijboon, knoflook, lombok.
Wokken totdat de snijboon begint te verkleuren.
Gember-siroop, droge sherry, groente-bouillon. Snijboon gaarkoken / vloeistof inkoken.
Daarbij glass noodles
Ook wel Mihun. Kan van rijst zijn maar ook van bonen.
Hoe van bonen, dat vraag je je af. Waarschijnlijk van "bonen", dezelfde als waar je taogé van maakt. "Soja-bonen". Niks soja-bonen. Kleine groene erwtjes.
Kacang hijau (katjang hidjau), Mung beans.
Luister naar Ede Staal nu. "op klai, op zòvel en zaind".
Zavel, dat vind je weinig. Half klei half zand. De "Gasten" in Zuidhorn.
Maar ook midden in Brussel. Twee pleinen daar, de Grote en de Kleine Zavel.
Wel mooi, maar niet het mooiste.
La Grande Place in Brussel is het mooiste plein van de wereld.
Brussel. "Bruxelles" van Brel.
Tekst hier.
Oud Brussel