dinsdag 15 april 2008
Gisteren en vanavond en morgen
Gisteren
Mooie tomatensaus
In iets olijfolie niet al te fijn gesneden ui aanbakken, met wat wortel en prei en eventueel selderijknol.
Er even later flink knoflook aan toevoegen.
Op laag vuur kruiden erbij: laurier, bonenkruid (liefst van de overblijvende soort), koriander, zoet paprika-poeder, peper, ietsje nootmuskaat, ietsje kruidnagel, wat peterselie en/of selderij-blad.
Omroeren, en grofgesneden heel rijpe tomaten erbij of gewoon rijpe met ietsje suiker.
Op hoog vuur omroeren.
Na even bouillon erbij, tomaten-puree en een flinke scheut rode wijn.
Zacht laten doorpruttelen, prakken, en proeven op zout, peper en suiker.
Met een stevige witte wijn smaakt het trouwens ook prima.
Rijst koken, door de saus en gratineren met mooie geraspte kaas.
Vandaag
Alweer tomatensaus, champignons erdoor, mais, gebakken kip.
Morgen
Pizza (zelf gemaakt dan dus), tonijn (méér dan 35 gram!), ansjovis, zwarte olijven en rode peper uit de pekel, flink ui en knof, alles door olijfolie gehaald.