vrijdag 8 februari 2008
And now for something completely different..
Kikkerdril
Marineer en draineer het kikkerdril op dezelfde manier als lamstestikels Plumery.
Knijp uit in een doek, vorm er burgers van en bak in olijfolie.
Of meng met rauw ei en bak er roerei van.
Lamstestikels Plumery
Ontvlies de testikels dubbel en snijd de grote in drieën en de kleine in tweeën.
Draineer een uur in een marinade van olijfolie, dragonazijn, peper, zout, tijm, laurier en peterselie.
Schep regelmatig om.
Stort in een zeef, besprenkel met citroensap en laat een half uur in de zeef liggen, regelmatig omscheppend.
Haal de testikelstukjes uit de zeef en dep ze droog.
Haal door bloem en bak ze goudgeel in olijfolie met wat boter.
Serveer met gefrituurde peterselie.
Smaakt naar zwezerik.
Kikkervisjes, dikkopjes
Spoel ze goed af en bak ze kort op in olijfolie. Eventueel eerst blancheren.
Laat garen in tomatensaus.
Erg lekker allemaal. Laat me weten of je een sloot hebt.
Wel beschermd overigens...