dinsdag 22 januari 2008
Verdere recepten van vrijdag
Voorgerechten waren die wildbouillon van moeflon (schreef ik al over), gemarineerde rauwe vis (Ceviche; Argentinië en zo) en salade met Cabrales.
Ceviche
Laat stukjes rauwe witte vis en inktvis, en rauwe mosselen en garnalen vier uur marineren in de koeling, met flink citroensap besprenkeld; draai regelmatig.
Ik maakte het met tonijn, geaccepteerd gevangen kabeljauw en garnalen.
Maak een marinade van niet teveel olijfolie en azijn, met daarin stukjes gepekelde pepers, ui, tomaat en oregano.
Marineer de goed uitgelekte vis etc. hierin anderhalf uur op een koele plek, regelmatig draaiend.
Kan ook met leverplakjes in plaats van vis.
Cabrales salade
Week rozijnen in Malaga of zo.
Prak Cabrales (Spaanse blauwschimmelkaas die rijpt in eike- of wijnbladeren) met room.
Op bord gesneden rauwe witlof, daarover die prak, daarop die uitgelekte rozijnen en eromheen walnoten.
Cabrales komt uit Galicië, deel Spanje boven Portugal.
De Gallego zijn Kelten. Blauwe kaas, doedelzak (la Gaita) en cider.
La Gaita