zaterdag 26 januari 2008
Verdere recepten van vrijdag 3
Nagerechten
Kaas
Blue Stilton, Camembert met Calvados, heel mooie Port Salut, Brugse Blomme.
Met vers gebakken Ciabatta.
Fruitsalade, gemarineerd in Earl Grey
Sterke Earl Grey, lauw: fruit erin; vergeet Nashi niet en Mineola en Lychee en Kumquat.
+ slagroom.
Kastanje-ijs
250 gram ongezoete kastanjepuree, 100 gram rietsuiker, 1 ei, 225 cc volle melk, 100 cc room.
Alles in een bak en dan met de staafmixer, op lage snelheid, goed mengen.
Koelen.
In de ijsmachine.
Tegen het eind (dit soort ijs wordt vrij abrupt een klont die nergens meer mee mengt) een scheut Armagnac erdoor.
Goed koelen in de vriezer. (“Koelen in de vriezer”: echte vriezer, niet dat vakje in de koelkast.)
+ slagroom.
En iedereen kreeg er een stukje bitterkoekjespudding van de dag ervoor erbij. Zie elders in dit blog. + slagroom.
Uhh, gisteren, = 9 mei 2008, noterde ik dat er hier iets niet klopt.
Geen idee...