woensdag 2 januari 2008
Rumcake
Dit recept is afgeleid van Baba au Rhum (nieuw venster).
Bak of koop een cake.
Laat flink bruine rum tot tegen de kook aan komen met rietsuiker en enkele blaadjes Daoen Djeroek Poeroet (blad van een soort citroen; toko).
Giet in een schaal, verwijder de blaadjes en laat wat afkoelen.
Leg de cake erin en overgiet met de rum.
Draai elke 10 minuten de cake een kwart slag en overgiet weer met rum.
Herhaal dit tot alle rum is opgenomen.
Serveer met slagroom.
Daoen Djeroek Poeroet (blad citrusvrucht zuur) is het blad van de Kafir Lime. Zie op Katzers kruidensite bij de links. Ook de vruchtjes worden in Indonesië gebruikt. Minuscule citroentjes; je snijd ze door midden en wrijft ermee over bv. gebakken vis. Niet knijpen.
Gewoon citroenblad is ook te gebruiken maar alleen vers.