dinsdag 29 januari 2008
Moeflon 2
Beende er vandaag een uit met Tom. Geschoten. Volgens JT lopen ze in Vierhuizen. Tom wist niet precies van waar.
Prachtig donker vlees (geschoten!), mooi dooraderd. Geur tusen geitebok en hert in. Had een week gehangen.
Mooie foto trouwens...
Hij was de schouderbladen uit de schouders aan het snijden, nogal link, ik zeg "Heb je niet zo'n handschoen?" (soort maliënkolder). "Jawel". -"Waarom trek je die niet aan dan?" "Tsja..." Want zijn messen zijn superscherp; lang aanzetten op grove staaf, lang daarna op fijne staaf.
Maar goed.
We hebben afsnijsel en krabbetjes en die schouderbladen (gelatineus!) voor bouillon en ook nog twee schouders.
Ik weet nog niet wat voor vlees het is, stoof of bak. Google > niks. Ja, dat het van de Italiaanse eilanden komt + Corsica. Vond alleen
dit (nieuw venster) maar dat schiet niet op.
Maar goed.
1] Jullie moeten binnenkort bij Tom langs gaan voor koteletten. Of zeggen jullie karbonades? Dat is een. Dat moet bakbaar zijn.
2] Daarna voor schijven poot. Kort bakken of kort bakken en dan lang stoven?
3] Als we de informatie van hierboven hebben dan kook ik en petit commité bouillon en stoof? ook die schouders (met saus van die bouillon).
(Iets voor donderdag na Noordpolderzijl? Regel dan zelf met Holt en ik kook. Ik bedoel: Lorie en Wim zijn met vakantie.)
Maakte al eerder bouillon van moeflon-krabbetjes voor de Heerenclub. Was prima.
Tot slot: kreeg van JT een mooi turf-gerookt worstje uit Wehe-Den Horn.
PS Wiens Italiaans is beter dan het mijne? (Alle links hieronder nieuw venster.)
Muflone hier!
En vond een recept, op basis van een aanwijzing "zoals civet".
Hier.
Generic recept hier
.