woensdag 16 januari 2008
Bitterkoekjes-pudding
Dit is het recept, zeer ingewikkeld, wat ik heb.
Snijd 100 gram bitterkoekjes in stukken, doe ze in een kom en giet er 50 cc zoete witte wijn over.
Schep er 60 gram abrikozenjam door (snijd eventuele stukken abrikoos klein).
Schep regelmatig om.
Week 5 blaadjes gelatine volgens de aanwijzingen.
Pers een sinaasappel uit en doe het sap in een kommetje.
Rasp de schil van een onbespoten sinaasappel tot aan het wit, en laat het raspsel steeds direct in het sap vallen; schep regelmatig om.
Voeg nog een halve geperste sinaasappel toe en roer om.
Maak het mengsel warm maar laat het niet koken.
Roer er de gelatine door volgens de aanwijzingen.
Laat het mengsel afkoelen maar niet geheel stollen.
Roer 500 gram kwark door de bitterkoekjes, samen met het sap en de rasp.
Sla 120 cc room stijf met wat suiker en spatel de slagroom voorzichtig door het mengsel.
Wrijf een vorm in met wat boter en giet er het mengsel in.
Laat in de koeling opstijven, ongeveer een halve dag.
Houd de vorm in heet water en stort de inhoud op een schotel.
Garneer met fruit en/of slagroom en/of verkruimelde bitterkoekjes.
Maar morgen maak ik dit:
Hier (nieuw venster).