vrijdag 15 maart 2019

La Technique, La Méthode





Twee boeken waarvan ik La Méthode al lang had, en het tweede, hierboven, deze week vond

1976

Ja, je kan het altijd wel vinden natuurlijk, maar ik betaal dus nooit meer dan een tientje voor een tweedehands boek van 400+ pagina's

En dat boek vind je niet onder de € 40,-...

Maar ja! Toch!



Allemaal basiskennis

La Technique meer snijwerk en zo, La Méthode meer richting basisbereidingen



Geen enkele Nederlandse culischrijver heeft die boeken ooit gelezen...

Daar zijn ze te stom voor




Zie de foto hieronder, een pagina uit La Technique

Carré d'Agneau snijden

Denk niet dat dat die vier foto's zijn

Dat zijn er zestien



La Technique
Carré d'Agneau



Inhoud la technique


The basics

Shellfish and fish

Vegetables

Poultry and meat

Carving

Desserts and pastry



La Technique
Pommes cocotte
 (Zes foto's)


La Méthode


Eggplant custard

Rabbit with prunes

Caramel glazed chestnuts

Black pudding

Mayonaise of chicken

Asparagus stew



La Méthode
English trifle


Inhoud


Equipment

Basic techniques

Fish and shellfish

Vegetables

Poultry and meat

Bread, pastry and deserts



La Méthode
Chitterling saussages



Zie een vervolg hier