woensdag 23 januari 2019

Sterren (2)



Inkopen maar weer eens

"Knor!"



Ik besprak enkele dagen geleden de kaart van

restaurants die een maand geleden een ster kregen

Zie hier 
(alle links hier openen in een nieuw venster)

Vandaag deel 2



Olivijn, Haarlem


De chef zal het menu zelf aan tafel presenteren

Lazer op en laat de mensen zelf kiezen wat ze willen eten



Rijnzicht, Doornenburg


Wat een ongelofelijk ergerlijke shitwebsite!

Zie hier



Erg lekker spul om in de keuken mee te werken


Loohoeve, Schoonloo


Geen website te vinden

Dit schiet lekker op

Mooi zo; moet nog suikerbrood maken



Monarh, Tilburg


Ook weer zo'n vreselijke Kijk Ons Eens website

Avocado met kappertjesblad
Tartaar met tarwegras
Ganzenlever met geitenkaas
Vreet 't zelf!

Heilbot met gezouten citroen
Paling met varkenshiel
Daar kan ik inkomen

Piepkuiken tandoori met duindoornbes
Hoe verpest ik de subtiele smaak van mijn product

Hoofdgerecht: Artisjok met knolselderij
(Vegetarisch) (dat meen je niet)

Corvina met specerijen groenten
Griet met bloemkool
Kalfswang met topinamboer
Anjou duif met Èpoisses
Hoe kan je het uit je bolle kop geknepen krijgen...



Gaan we proeven!


212, Amsterdam


Bot van gerookte haring met kalfsmerg
Zilte kalfspoot velouté
Langoustine met koffie
Tarbot in gerookte paling olie
Reerug met groene olijf
Hazenrug met sap van knolselderij

Daar ga ik zelfs gratis en onder dwang nog niet eten...



Oonivo, Uden


Thijs wil u het liefste verrassen met zijn menu, maar we willen best iets verklappen hoor.

Flikker op en doe normaal!



Bougainville, Amsterdam


Tim Golsteijn Executive Chef & Lendl Mijnhijmer Wine-Director/sommelier nemen u graag mee op hun culinaire reis in de flow van de seizoenen.

Geen kaart dus

Niet daar eten dus





Een groot lulverhaal van die Otto Kleynejan vandaag in de Volkskrant


Over die overschatte Hilary Kwakers
Expert aan tafel / Hoe word je restaurantcriticus?

Dat het zo interessant is te lezen over cocaïnegebruik in restaurantkeukens
Dat er kant en klaar-sausjes worden gebruikt in de betere restaurants
Dat dat allemaal informatie is vanuit de keukens zelf

Weet je wat ik denk?

Dat ik afga op wat ik proef

Wat maakt het Godverdomme uit of ze snuivend kant en klaar-sausjes hebben gebruikt als het prima smaakt?

Luister goed

Ik heb laatst summa cum laude gekregen voor frambozen-roomijs
O! En die stukjes framboos erin! Heerlijk! Hoe maak je dat? In november?!

Simpel
Van potten "Frambozen op zware siroop" in de aanbieding bij Aldi

Je kan koken of je kan niet koken




En asje nie ken koke moeje over koke je kophouwe in de krant Kleynepik