donderdag 4 oktober 2018

Een dag Volkskrant



Wat ik de laatste dagen zoal las
(Zie over dit boek de post van gisteren)



Vier culinaire bijdragen

In één enkele Volkskrant...

Zaterdag 22 september



Rosanne Krapman

Veganisme


Doodziek word je van dat popi gezeik over dat luxe probleem

Een schande, als je eieren en kaas en honing laat liggen, een bloody shame

En een totale dwaasheid, een totale van de pot geruktheid, als je leer en wol laat liggen (hoewel de meeste vegan shitclits dat aspect van vegan niet zullen kennen)

Vooral in de Volkskrant dit gehijg

"Volgens Mark Kulsdom [die naam mag zo blijven!] wordt het veganisme in de toekomst mainstream", de ontzagwekkende apelul

Mensen die denken dat ze weinig vlees eten "tellen de vleeswaren die ze 's ochtends op hun brood doen, en het vlees in kant-en-klaar maaltijden, niet mee"
Als je net zo'n onnozele kut bent als die Krapman, dan niet nee

Er komen gelukkig ook lui met wél verstand aan het woord
"Als je voornamelijk plantaardig voedsel produceert, dan produceer je veel oneetbaar spul" (wortels, bladeren, stengels...) "en heb je nóg meer landbouwgrond nodig"

Heb die krant opgezegd
Ik dacht Eindelijk is die Grunberg weg van de voorpagina
Maar ja, als ik nou Sylvia Witteman lees, dan moet ik, nog erger, tegen de rotkop van die joodse neuzelaar aankijken...




Nog een rotkop

Paul Pairet

En over rotkoppen gesproken: het is geschreven door Smak van Dinter

Zie die culinaire debiel hier
(Alle links hier openen in een nieuw venster)


"Zijn Ultraviolet in Shanghai geldt als het opwindendste en meest avant-gardistische restaurant ter wereld"
 "Elke avond wordt een gezelschap van 10 gasten in een geblindeerde bus naar een onbekende locatie vervoerd"

Wow man! Daar moeten we heen!!
God wat een partij apelullen bij mekaar...

Smak citeert de naam van dat Bund restaurant
Ik neem er vergif op in dat ie niet weet waar die naam vandaan komt
Zie hier

"Ik heb er 10 jaar over gedaan om het recept van pekingeend met Cola goed te krijgen"
Over culinaire mongolen gesproken



Dit soort boeken lees ik graag
Niet om de onderwerpen, maar om het rijdsbeeld


Hilke Verspillen

Een Ethiopisch restaurant


"Ethiopisch eten heeft in Nederland een beetje een vegetarisch imago"
Waar haal je de lulpraat vandaan...

Veel gekwaak over hoe je Ethiopische gerechten maakt
Ik zal er over een paar dagen eens een post van maken

"Rol het vlees met je hand in een injera"
N'jera, ja
En "Rol het vlees met je hand in een injera": die is dus in een neptent bij de neus genomen
Een n'jera, teff pannenkoek, is zo groot als een autowiel en een paar centimeter dik
"Rol het vlees met je hand in een injera", in wat voor shittent is die geweest?

En dat die Ethiopische tartaar onze tartaar van de troon zal gaan stoten
Die hebben ze als kleuter een keer op de badkamervloer laten vallen

"Je kunt plaatsnemen aan een rieten tafeltje" maar niet weten dat daarop, gesteld dat je niet in een neptent bent, de n'jera gelegd wordt, van precies hetzelfde formaat
En daarop liggen stukken n'jera, waarmee je al het spul op dat tafelkleed opeet
En daarna het tafelkleed zelf




Yvet Retteketet

Iemand zei dat die niet uit Ierland maar uit Schotland kwam

Ik denk O ja! Het Monster van Loch Ness!


Je moet dit bakken en warm houden, dat bakken en warm houden, dan dat zeven minuten bakken, dan nóg een minuut bakken...
Kortom geen wonder dat dat restaurant van haar failliet is gegaan

Je kan koken of je kan niet koken

En aan dat warm houden herken je de zogenaamde professionele kok
Een echte kok doet dat bakken allemaal tegelijkertijd

"Prak overgebleven vis door mierikswortel"
Nou, dat moet die culinaire kubieke meter maar eens voor komen doen

Dat vette vis sneller bederft dan magere
Het kokkerellende nijlpaard...

Dan komt het recept
"Gemarineerde vistartaar"
Dat is dus gewoon guacamole, met ceviche ipv garnalen

Wat een nep allemaal...