maandag 10 september 2018

Nóg een culinair windei



Fruitbrood maken
Recept staat hier
(Alle links hier openen in een nieuw venster)
Ff scrollen...



Zie de eerste aflevering van deze serie hier


Marco Snuivers


Een recept waarin venkel (1/2 knol pp), venkelworst (100 gram pp) en venkelzaad (een hele eetlepel)...


Dat deze ontzagwekkende apelul naar eigen zeggen zo'n succes heeft met zijn recepten, dat niemand hem meer te eten durft te vragen
Ik zie dat anders
Ga eens voor de spiegel staan, zou ik zeggen
Zie hier


Kwartels: bestrijk met peper, zout, komijn en sumak
Je moet toch wat met een dubbel kunstgebit...




Die gaat een ei pocheren
In een "pan kokend en kolkend water", de culinaire aap...
En dan ook nog schrijven "dat gaat u natuurlijk nooit doen, dus we maken een zachtgekookt eitje
Het zachtgekookte ei...


Mosselen Normandisch
Dat is met Crème fraiche, ja
En 300 ml witte wijn is een dwaze hoeveelheid op 2 kg mosselen


"Snijd de zeeduivel in vier stukken"
Zie hier
Die heeft gewoon nog nooit een zeeduivel gezien
Die weet niet dat het de staart is, die hij in zijn handen heeft, die denkt dat het het lijf is...




Inktvis met witte bonen
Voor 4-6 personen 1600 gram bonen...
Stoofpotje, inktvisje, kopje, de fiep
150 gram Spaanse bakbloedworst; en waar koop je die dan?


"bavette (vanglap)"
Nou, dat ligt er nog maar aan
Vanglap is Bavette d'aloyau, en als je schrijft "snij in plakken" dan bedoel je natuurlijk Bavette flanchet, vinkenlap heet dat, niks vanglap


Aardappelpuree maken "op de manier van de Parijse bistro", met olijfolie
Verder doet ie er niks door
Nou, daar gaat altijd witte peper door, meestal knof, en altijd nóg iets
Melk of nootmuskaat of rozemarijn of peterselie of...



Zo fantastisch gerezen dat ie tegen het verwarmingselement was aangekomen