woensdag 15 augustus 2018

Geen patatten!




En ook geen rijst of pasta of bonen!



Bakbanaan

Met omelet en tomatensaus


Olijfolie, ui, knof, Spaanse peper, peterselie...

Wat tomatenpuree...

Stukken tomaat...
Groene kruiden...
Rode wijn...

Bak een platte omelet, rol op, snij er schijfjes af
In de saus

Maak beslag
Bakbanaanschijfjes erdoor en frituren

Serveer met atjar




Chausson

Met gerookte brie en pruimtomaten

Chausson: Franse calzone
Kan ook zoet zijn
(Een appelflap noemen ze ook een chausson)
(En een chausson ziet er meestal uit als een empanadilla, maar niet die van mij)


Stook de oven heet met een steengrilsteen erin

Redelijk wat olijfolie, ui, knof, pepertje, peterselie...

Snij de Brie en de tomaat

Leg zo'n AH pizzabodem ("Dun en rond") op het bijgaande bakpapier op een plank
Beleg het midden (wat meer dan 1/3 van de doorsnee) met plakken tomaat
Daarop die olijfolie met die ui etc.

Vouw de rest van het deeg er mooi overheen
Bak op de steen



Dit is het volgende gerecht
De foto van die chausson ben ik kwijt
Het was zoiets
(alle links hier openen in een nieuw venster)


Man'ouche

Ook een soort chausson, maar dan van Libanees brood

Met casselerrib en tomatensla

Het hoort met falafel, maar ja, ik had die casselerrib nog liggen


Tomatensla met komkommer (en romanasla) maken en koelen

Hummus bi tahini maken

Yoghurt, munt, citroensap, za'atar
Koel

Casselerribstripjes bakken in olijfolie
Uit de pan, koelen, stukjes

Olijfolie, ui, knof, peterselie...
Vlees...
Raz el hanout...

Libanees brood besmeren met de hummus
Vlees etc op een helft
Oprollen, oven

Serveer met de sla en de yoghurt




Pindasaus

Als je daarvan maar genoeg eet, dan krijg je voldoende koolhydraten binnen

Met knakworst en paprika


Sauteer de paprika kort in olijfolie en haal uit de pan

Maak pindasaus van een pakje petjel (ik bedoel de saus, niet het Surinaamse gerecht)

Olijfolie, ui, knof, rawit...
Door de saus

Alles bij mekaar



Weer een foto van het volgende gerecht
Weer een foto kwijt...


Een lekker broodje

Met een lekker tournedos'tje, en portobello's gevuld met bourguignonboter


Die boter beschrijf ik hier

Olijfolie, sjalot, knof, grove zwarte peper

Portobello's vullen en toppen met die sjalot
Buitenkant invetten met olijfolie
Oven

Biefje in boter bakken