donderdag 16 augustus 2018

Elsevier



Vandaag onlangs gekocht spul

Ik vind HM niks meer tegenwoordig



Ik had nog vier Bram Hahntjes liggen



Snelkookpan


"...dat smaken beter mengen, en minder verloren gaan door verdamping"

Dat beter mengen is natuurlijk flauwekul, en wat dat verloren gaan door verdamping betreft: die snelkookpan die staat toch ook te blazen?! En het is, als die pan niet blies, onvergelijkbaar: denk aan inkoken van bouillon!

En inderdaad: "je kan tijdens het koken niet kijken, proeven, roeren"
Maar veel belangrijker: je kan tijdens het koken niets (wat later) toevoegen
Daarom is de suggestie om risotto in een snelkookpan te maken ook zo idioot

En dan dat apparaatje erop, de Vitavit; dat "maakt door middel van bluetooth verbinding met een app"
Flikker op!




Kamado


Dat je ribeye daarin beter wordt

Gelul

A je moet kunnen inkopen, goed kunnen inkopen, en dat kan 95% van die Kamado en Green Egg apelullen niet
B Je moet goed kunnen koken, echt goed kunnen koken, en dat kan...
C Maak dan maar eens zo'n fantastische ribeye; ik kom met een betere, verdomd, en voor alle duidelijkheid: gebakken op tweedehands of zelfs gratis gekregen spul; ik kan namelijk wél koken

"...in een gloeiendhete Kamado kan je pizza's bakken"
Gelul
Een echt goede pizza is flinterdun, dus die moet je de oven "inschieten" en "uitschieten"
Dan kan helemaal niet in zo'n ei
Dikke pizza's, dat kan wel, maar daar moet je nu juist weer géén gloeiendhete oven voor hebben...

Les gens de mon métier sont si peu de mon métier



Was het kwijt
Prachtig
"The problems of conduct, though sometimes less diverting than crossword puzzles, have to be solved in a way that crossword puzzles do not. We cannot wait to see the solution in the next issue, because on the solution of the problems depends what happens in the next issue."


Ossenworst


"van de delen waarvan je geen lappen snijdt"
Ossenworst maak je inderdaad uit de voorvoet, althans beter: niet uit de achtervoet
Je maakt het traditioneel van de Outside Skirt Steak (geen Nederlandse naam), zie hier (alle links hier openen in een nieuw venster)
(Je hebt ook de Inside Skirt Steak; daarvan maak je traditioneel de Ragù bolognese)

Het verhaal klopt niet
Je móet pekelen, en daarbij gebruik je 0,4% coloroso

"leverworst in het zuur maakt niemand meer"
Ik zou zeggen Koop een brilletje en ga door een supermarkt wandelen



Herlezen
Kwam erop door het volgende boek


Dry aging


"en de binnenkant droogt niet uit"
Jaja...

"waardoor het vlees malser wordt"
Jaja...

Wet aging: "ook duurt dit slechts een paar dagen"
Jaja...

Het is heel simpel
Laat een stuk van drie ribeyes aan mekaar een dag of vier, vijf hangen op 1°
Seal het en leg het drie weken in de koeling op 4°
Open, in drieën, goed op temperatuur, bakken
En je flikkert je hele dry age apparatuur op de vuilnisbelt




Ik leende het van de bieb
Interessant, maar ik koop het niet