donderdag 21 juni 2018

Jalhay




Ik had vandaag een uitgebreid verhaal willen besteden aan deze omhoog gevallen kwaakstraal, maar ja, ik werd zo enorm moe van al die prietpraat en dat quasi intelligent gebeuzel, van die niets rakende popikreten...

Ik bedoel: ik was er op voorbereid, maar het was nog heel veel erger dan ik al vermoedde

"Signature chef" oftewel Hoe lullen we ons de culiwereld in

Zie de culinaire slingeraap hier (alle links hier openen in een nieuw venster)
Ja, of  hier

Ook dat Bouhainville avontuur is natuurlijk inmiddels ten einde

"De sommelier noemen we tegenwoordig de wine director"
Kwaak! Kwaak! Kwaak!




"Door mijn reizen te vertellen kan ik mijn chefs inspireren de gerechten die voor mij traditioneel waren helemaal om te zetten naar de tijdgeest van nu"
God wat een lul...
Ober, ken ik een bord warm eten bestellen?

"Eten dat goed doorbakken is, dat is zonder bacteriën en dus veilig
De ontzagwekkende domoor
Afbraakproducten van levende en van de doodgebakken bacteriën kunnen even dodelijk zijn, zo niet dodelijker

"bloemkool met kaviaar van kurkuma"
Lazer op en vreet het zelf

Garam masala bakken in olijfolie, kan je een grotere culinaire lul zijn...



Dit had iets te maken met de kastenverschillen in India
God Gristus wat een apenkloot



Over mijn Sop lontong, bij Mangiare, zei ie
 
Je proeft de balans erin
Hele mooie ingrediënten
Een waanzinnig mooie soep



Maar goed

Vandaag zonnewende!

Midzomer!

Misschien krijg ik nu een midzomernachtsdroom

En trouwens: de dagen gaan nu weer korter worden Godkristus...



O ja!

@sylviawitteman

Vegetariërs die neerkijken op ándere vegetariërs die vleesvervangers eten: zak in de stront.