zaterdag 17 maart 2018

Etentje




Coppa en Jamón serrano

Serveerden we
Italiaanse schouderham en Spaanse achterham


En Zeeuwse zeewierballen
Zie hierboven en zie hier (alle links hier in een nieuw venster)

Wat zal ik zeggen...
Het smaakt zeer vegetarisch, zeg maar



Dit is de soep van hieronder
Maar toen de garnalen nog rauw waren


Skandinavische soep


Boter, spekjes...

Ui, knof, soepgroenten...

Runderbouillon, laurier, tijm...

Bleekselderij (dat is mijn toevoeging aan dat recept)...

Gehaktballetjes... Garnalen...

Stukken witte vis...

Op smaak met Oxo of zo, en Madera




Kip uit de Römertopf


Dat ding een uur in het water

Oven op 200°

Vette lappen en kontje van kip knippen (bewaren!)

Kip van binnen p/z, en dan dat afgeknipte vet erin
Opbinden

Van buiten citroensap, een kwartier, repeteer, repeteer

Goed p/z van buiten

De Römertopf beleggen met ontbijtspek
Kip erop

Verse knof eromheen en sjalot, laurier

Crème fraiche, witte wijn erdoor, tijm, peterselie, dragon (vers!)
Over de kip

In de oven

1,5 uur op 200°




(Hierboven mét de saus voordat ie de oven in ging)

Kastanjechampignons bakken in kwarten

Rondom de kip

Even nog in de oven zonder deksel




Gemarineerde aardappelen

Recept ± van Wilbrink, Telegraaf


Maak een marinade van witte wijn, sjalot, knof, tijm, peterselie, prei (enkel wit en heel fijn), zwarte peper, zout, wat olijfolie...

Laat heel langzaam tot bijna aan de kook komen

Ondertussen schil je aardappel
Aardappelen in water
Spoelen, plakken snijden, in water, spoelen

De aardappelschijven drooggedept in de marinade
Vuur onder de marinade uit
Elk kwartier de aardappelen omhusselen
Twee uur lang

Afgieten
In een kookpan
Net bedekt met kippenbouillon
Nét gaarkoken


Twentse Bunkerkaas


Lag bij AH

Lekker!




IJs met Enorm Lekkere Saus


Pak een pot kersen-granaatappeljam
(Aldi)

Warm langzaam op met heel fijngesneden muntblad erin

Scheut PX
Ff doorbubbelen

Afkoelen
Zure room erdoor kloppen naar smaak

Serveren met roomijs




O ja! Mail!

Geachte mevrouw Mossel;
Zou u zich kunnen melden zodra u hebt geleerd hoe je sous vide uitspreekt? En magnum?

Dag meneer Van Thiel,
Misschien kunt u beter niet meer drinken tijdens het radio luisteren c.q. op vrijdagavond.

Vriendelijke groet, Petra Possel (en niet Mossel dus)

Mevrouw Mossel, als er iemand in Nederland rondloopt die continue gefixeerd blijkt op alcohol mevrouw, dan bent u het wel
En trouwens "tijdens het radio luisteren c.q. op vrijdagavond", wat is dit voor kromme taal
U kunt beter maar niet proberen omhoog te vallen mevrouw
Dat gaat vanzelf
Daar hoeft u niets voor te doen
(Wel altijd oppassen voor Bokito natuurlijk! Zie hier!)

Trouwens, mevrouw Mossel, als ik bezopen ben dan ben ik de volgende dag nuchter. Maar u nog steeds een mossel.




Telegraaf entertainment