zaterdag 17 februari 2018

The Food of France (4)



Vandaag foto's van inkopen bij de Chinees

Red date betekent jujube, niks dadel
(Black date: gerookte)
Deze thee is met honing en gedroogde Longan



Zie de eerste aflevering van deze serie hier (alle links hier in een nieuw venster)


The Domain of Oil

We zagen al Butter en Fat langskomen...

Na die Oil volgt nog, als laatste aflevering, The Pyrenees: Butter, Fat and Oil


In het deel over de Provence staat dat als je een olijfhouten sla-kom hebt, "it goes without saying that you should never make a salad in it, without any other oil then that of the olive"
Iemand, we noemen geen namen, gebruikte walnootolie
Kan je die kom meteen in de haard flikkeren



Deze gember is iets vezelig, maar de smaak, wow
Heel wat anders dan uit de Indonesische toko


Hij schrijft ietwat onduidelijk over Riz à l'américaine
Dat is qua ingrediënten vergelijkbaar met Homard à l'américaine, maar dan geen kreeft maar een soort paella


Hij haalt Seiche (katvis, sepia) en Supion (kleine katvisjes) door mekaar


"Frankrijk heeft geen ham die vergelijkbaar is met prosciutto, wat het best bij vijgen past"
Huhh??




"The Nefle du Japon has two stones"
De Japanse mispel heeft een, twee, drie, vier pitten, dat kan allemaal


Hij maakt rouille zonder saffraan...


"Stockfish is not only salted but also dried"
Klets
"laid out simply on the rocks to dry they become klipp-fisk"
Klets; dan drogen ze niet, dan worden ze gezouten


O ja!
Corsicaanse ravioli met Brocciu!



Ik heb na tig proeven eindelijk geleerd hoe je seitan maakt van gluten
Maar sinds ik het weet koop ik weer gewoon Mock duck
(In de gezonde winkel verkopen ze ook seitan)
(Je zoekt je suf om naturel te vinden
(Geroote tofu: idem)
(Vagoteriërs kunnen niet koken...)



Zie de volgende en laatste aflevering, de Pyreneeën, hier



Nou, dat was het voor vandaag


Ik heb nog een foto, zie hieronder

Ik kocht altijd Oolong met rozenblaadjes in die Chinese toko
Tot ze het niet meer hadden

Maar ze hadden wel gedroogde rozenknoppen, zie de foto

Nou nog Oolong vinden, want dat hadden ze ook niet

Trouwens in Marokko schijnen ze ermee te koken met lam en kip...