dinsdag 2 januari 2018

Diner 01 01




Borrelhapjes

Sateh kambing
Geitensateh met ketjapsaus


Apéritif

Kir royale


Voorgerecht

Schelvislever met avocado

Avocado in blokjes snijden en die met citroensap besprenkelen
Schelvislever goed laten uitlekken en in blokjes snijden
Er een salade van maken met gesnipperde sjalot, en een dressing met yoghurt, mayo, Worcestershire, Fino, wat cayenne en wat selderijzout
Niet lang van te voren maken, want dan gaat het erg vissig smaken




Hoofdgerecht

Langoustines

Je ziet dat ik echt goeie heb
Ze hebben allemaal twee scharen
Uit de diepvries kan je dat vergeten

In een mooie courtbouillon gekookt

Kriel, rauw gebakken in eendenvet

Gesauteerde kort in witte wijn gestoofde (met Spigol!) Sugar snaps met zwarte sesam

Mayo met iets knof

Wijn: Muscadet Sèvre et Maine, Clos Des Noëlles, 2013
Ach ach ach ach ach...




Nagerecht

Mincemeat pie

Met Clotted cream


Likeur

Groene Izarra