zaterdag 2 december 2017

Vanalles




Die Fokko Kwaaksloot of hoe heet die zich prominent als nicht profilerende Volkskeukentype ook weer [Kakel Klootweg], die schreef laatst over omeletten. Ik merkte daarover op dat het belangrijkste, het aantal eieren versus de diameter van de pan, niet werd genoemd.

Hij refereerde ook aan Elizabeth David's "Frech Provincial Cooking" ("15 omelet recepten", moet zijn 30+), en hij schreef dat je een omelet in olijfolie moet bakken. Dat verbaasde me, en dat heb ik gisteren uitgeprobeerd. Resultaat: complete smakeloosheid. En aan David refereren, maar blijkbaar daarin niet gelezen hebben "the pure egg and butter taste of the outside ['outside': alles behalve de vulling]".

Over een kakelnicht gesproken



Casselerrib
Een van die kwaakstralen in de Volkskrant schreef ooit dat dat hetzelfde is als Eisbein...



Mangiare, gisteren...

God, wat is het toch een ontzagwekkende doos, die Mossel...

Ottolullie, daar hadden ze het allemaal over...

Retteketer had d'r kuttelikker bij zich...

"Ik sta naast Petra en die heeft eigenlijk een boekje in haar handen..."
"Haar moeder kookte dan brood"
"...op Andalusische wijze, met gember"

Gristus wat een culinaire mongolen bij mekaar...



Friet bakken op zijn Spaans


Ik had die boekenkrant nog liggen, met die kookboeken...

Jamie Olielul en Yotam Otto Aap is het wat de klok slaat

Dan een pagina met een partij ontzagwekkende trutten à la Retteketet
Hay, Jaspers, Luiten, Lawson, Kieft, noem ze maar op

En weer die twee opgewarmde culinaire lijken Felderhof en Melissen...




Roseval stomen


Ik zag in "Simenon et Maigret passent à table" een lijstje Parijse restaurants waar "Maigret placht te eten", Simenon dus

L'Impasse is nu dit hier (alle links hier in een nieuw venster)

Au Petit Tonneau bestaat nog (geen website)

La Ferme des Mathurins is nu Chez Cécile etcetera
Zie hier" target="blank">hier

Restaurant de Marché bestaat nog
Zie hier

Benoit bestaat ook nog
Zie hier

Net als Chez Léon
Zie hier

De rest behandel ik, later eens...



Stoofpeer bakken



O ja!

Kijkt u wel eens naar Nieuw Zuur?



En o ja!

Ik kreeg een link, deze hier

Daar zit veel onzin in. De meeste Aziaten kunnen zuivel niet verteren (meer dan zes jaar na de moedermelk geen zuivel meer gegeten of gedronken)