zaterdag 23 december 2017

RAI





Heel lang geleden heb ik eens in de keukens van de RAI gewerkt. Tijdens Jumping Amsterdam.
Tout Nederland was er. Regilio Tuur, Neelie, Rita, de Van Vollenhoventjes, noem ze maar op. En veel Arabieren met "de lakens nog om de kop" (Wim Kan)

Alle kluisjes waren bezet, ik klaag daarover, "Als je het niet bevalt dan flikker maar op" (een "chef" die enkel achter de computer zat), veel spul gejat...
Al het hoger personeel in die keukens: enorme proleten, en te dom om voor de duvel te dansen.

Ik heb er een paar dagen gewerkt, ik had een grote bek en werd veroordeeld tot twee stapels van twee meter hoog kratjes oesterzwammen klein te snijden.
Prima; geen gelul meer aan m'n kop...

Sta ik in een bar hapjes aan te voeren, komt er zo'n sjeik vragen wat er voor vlees in de bitterballen zit. Soort puber achter de bar pakt een doos, kijkt, en zegt Horsemeat. O zegt die sjeik, dan is het goed. Paardenvlees serveren aan de Van Vollenhoventjes...

Die oesterzwammen werden op lamskoteletten gelegd, en die werden dan weer in varkensnet verpakt.
Varkensvlees, voor een publiek van Arabieren...

Op een dag moest ik personeelseten maken. Gehakt met flink komijn en koriander. Wow!
Kwamen ze van de directie vragen wat er voor keuze voor hen was die dag, maar nee, laat maar, we nemen dat wel!
Gehaktbrood met ook flink ui en knof erin, en ansjovis erop
Wat zullen die Margriet in d'r gezicht gestonken hebben!



Gadverdamme!
Janneke Vreugdeloos chips
Ze stond trouwens, samen met Retteketet, in de Kerst Allerhande