maandag 25 december 2017

Diner 24 12




Eerst maar een kerstliedje

Hoor hier (alle links hier in een nieuw venster)



Borrelhapje

Kroketjes gemaakt als tunaburgers
Tonijnbitterballen zeg maar


Apéritif

Cynar


Voorgerecht

Finocchiona

Venkelsalami
Met ciabatta, Adora tomaat en augurkjes



Magret sous vide koken


Hoofdgerecht

Magret van Barbarie eend

Sous vide gekookt, 6,5 uur op 60°
Uitstekend zo (mooie beet en stevige smaak)

Met kidneybonen en paprika in witte wijnsaus
Ui, knof, grove zwarte peper...
Witte wijn, Oxo en bergbonenkruid
Paprika erin warmen...
Bonen idem

Met een zeer fraaie Cune Imperial Gran Reserva 2005




Kaas

Overjarige komijnenkaas

Met een glas Moscatel de Setúbal


Nagerecht

Plakjes Kaki, gemarineerd in hete Earl Grey

Geserveerd met mooie room
(Geen slagroom!)




Likeur

Cointreau




Wat een lulkoek van die Chinezen

De AG 600, "het grootste vliegtuig ooit"

Spanwijdte 39 meter

De Spruce Goose (ook amfibisch) heeft 97 meter!

De Stratolaunch trouwens 117, maar die heeft nog niet gevlogen

Ongelofelijk trouwens: zo'n Chinese aap roept wat, en alle journalisten brauwen hem gedwee en niet gehinderd door enig onderzoek of kennis na
Over nepnieuws gesproken...