maandag 27 november 2017

Weer geen petatten...




Pizza

Met ei en zoete ui


Een ei ontsnapte, maar ik drong het terug

Je hoort nooit van deze combi, maar het is heerlijk

Stoof zoete ui in boter lang zacht
Dan knof erbij en grove Koreaanse rode peper (of gebruik pikant paprikapoeder) bouillon en nog langer stoven

Blikje tomatenpuree door de ui
Proef op p/z

Pizzasteen in de loeihete oven
Pizzabodem, zoete ui-tomatensaus, olijven
Deuken, eieren, paprikapoeder (wat op de foto nog ontbreekt)(of nee, ik ben het vergeten...)
Oven




Libanees brood

Met koolvis, groene paprika en Sauce messine


Maak de Sauce messine (saus uit Metz)
Zie mijn blog hier (alle links hier in een nieuw venster)

Olijfolie, ui, knof...
Grove zwarte peper, groene paprika, green zaatar (of anders maar gewone)...

Wat witte wijn, snel inkoken

Bak de vis
Bak het brood (chapatipan)
Piep de saus warm




Roti

Met kalkoen, wortel en Kriek


Boter, stuk stoofkalkoen aanbakken, uit de pan

Wortelschijven idem, uit

Boter, ui, knof, grove witte peper...
Wortel, bouillon, Kriek (1 op 2)...
Vlees erin stoven

Roti bakken (chapatipan)

Vloeistof inkoken, proef op p/z




Stoofpeer

Jawel, dat kan als koolhydraat dienen!

In runderbouillon met balletjes van Groningen verse worst

Met kruidnagel dus, die worst, en de soep met zeer veel grof gesneden soepgroenten (gemaakt met, en later er nog eens extra in)
Ui, knof, prei, wortel, peterselieblad, selderijblad


Bouillon maken

Stoofperen stoven

Boter, olijfolie, soepgroenten...

Bouillon (gezeefd) erbij

Balletjes maken (neem geen grove worst zoals ik deed want daar kan je geen balletjes van maken, hoogstens met een super scherp mes plakjes van snijden)
Pocheren in de soep




Gnocchi

Met Quorn en tomatensaus

Niks mis met Quorn blokjes naturel


Olijfolie, ui, knof, grove zwarte peper (u kent het onderhand wel, dagelijks moet je dat eten, als je dan 70 bent zie je eruit als 50)...

Tomatenblik...
Prak...
Witte wijn...
Inkoken
Zwarte olijven, gedroogde tomaat...
Proef p/z

Kook de Gnocchi

Wok de Quorn in wat druivenpitolie

Ik maakte de gnocchi zelf, maar daarmee ga ik u niet vermoeien
Wel met een fantastische truc: maak ze, vries ze, ontdooi ze, kook ze
Fraaier fluweliger bestaat niet





God God God wat kan ik toch enorm lekker koken...



O ja trouwens!

Over onnozelheid gesproken!

Dat die suffe truus Stijffie Kouters niet in de gaten heeft dat die vieze baviaan Joel Broekbaard stijffie van de coke staat...