maandag 7 augustus 2017

Weer Halloumi















Mijn hond is zo slim en stout: hij wil elke morgen op zijn stoel naar buiten kijken om te zien of er honden worden uitgelaten, en dan is er reden om te blaffen. Ik ben me bewust van de buren die met hun klaporen alles horen en doe dus de gordijnen dicht.

Gevolg? Hond klimt op stoel en kan niet naar buiten kijken. Eerst zit hij binnensbeks te mopperen. Wat doet hij? Hij stapt van stoel, gaat voor mijn schildersezel zitten, kijkt om naar mij en blaft dan tegen het schilderij dat op ezel staat. Hij kijkt om naar mij, kijkt weer naar het schilderij en blaft weer. Denk  niet dat het toeval is: hij loopt kwaad door het huis, gaat weer voor de ezel zitten, enz. enz.

In de koelkast prei, paprika, platte peterselie, Haloumi, kokosolie en nog zo wat.
Verder jasmijnrijst uit de Chinese winkel. De eigenaar heeft zich helemaal ingedekt achter de kassa en kijkt onafgebroken op een groot scherm. Volgens mij kijkt hij stiekem porno. Zijn vrouw loert vals naar hem, lacht kirrend naar de klanten en werkt zich kapot (heb ik al eens vermeld).

De Haloumi aan plakker op de grilpan en de rest klein gesneden en in de kokosolie gebakken met knoflook, gember,Italiaanse kruiden en ui van de Ekowinkel.

Ik was nog van plan om twee eieren los te kloppen en die in de pan door de warme hap te roeren. Doperwten wilde ik eerst ook nog toevoegen. Niet gedaan want ik had het reeds opgegeten en bedacht dat die Haloumi ook wel eens lekker zou kunnen zijn met pindasaus, ook tomatensaus zal het goed doen (heb zojuist op internet geconstateerd dat er een recept bestaat).
ik had laatst van Eko verse roomkaas op partjes meloen gesmeerd en dat smaakte heerlijk).

Verder tijdje terug gedroogde mango bij hun (Eko) meegenomen, advies: je kon het zo eten. Nou, dat klopte niet, het was niets, het was dom treurig spul. Ik zei tegen de verkoopster "Weet u nog dat u mij adviseerde om die mango gewoon, zonder verder iets, op te eten?" Ja, dat wist ze nog. "Smaakte het?" vroeg zij. Ik zeg "Alsof je op een hard geworden oude dweil zit te kauwen". Zij "oh jakkes, dat is vies". Ik "U herkent het?"

Terwijl ik sta te rommelen, word ik constant aangestoten door mijn kennis Piet, die net doet of dat per ongeluk is, dat hij aan het klussen is of zo en dat hij even er langs moet, maar de twee stralen kwijl uit zijn bek verraden waar hij aan loopt te denken.

Dag, Loek