zondag 20 augustus 2017

Bouillon! (2)



Ik zal nog een keer laten zien hoe ik jam maak
Mijn ontzagwekkend lekkere en super fameuze jam

Goed rijp fruit grof snijden
1/3 van de normale hoeveelheid suiker (gele basterdsuiker) erover
Omroeren
Koele plek
Elk uur omroeren
12 uur


 Ja, dat beloofde ik nog;

Dat ik Bouillon! voorjaar en zomer 2015 zou bespreken


Zie de eerste aflevering hier (alle links hier in een nieuw venster)


2015...

Kan je nagaan met wat een walging ik dat grachtengordelgekwaak al die jaren heb laten liggen

Dat doet sterk denken aan wat P schreef over die kookboekenwinkel van Jonas Fluit
"Je mag blij zijn als ze je te woord willen staan"



Na een uur
Zie het vocht verschijnen


De Vieze man Sergio Herman

"Ik moet veel vergaderen"

Gristus, vergaderen zonder dat je enig verstand hep...
"Onze Jan is manager geworden" zeg maar


Oostende, Thee, Eiwit blindheid

Alle drie door Wil Jansen
Alle drie wartaal
Eiwit blindheid?
Culinaire blindheid!


Totale culinaire onwijsheid ook

Niet weten dat zoete bloedworst Spaans is

Niet weten dat bloedsinaasappelsaus niet uit Sicilië maar uit Malta komt



Kijk!


Als de broodoven afkoelt "dan gaan de pizza's erin"

Lazer op culinaire ontsnapte slingeraap
Zoek op pizza maltese en ga naar de afbeeldingen


"De meester van het woud"

Kwaak! Kwaak! En dat bladzijden lang
Maar niet weten dat dat Maitrank heet
Niet weten dat dat typisch Waals is


"De keuken van Zen"

God Gristus wat een gezeur...




"Flor de mer"

Fleur de sel, ja


Enorm gelul

Paul de Wit maakt van longhaas en de vang een "stoofschotel"

Kan het stompzinniger?


"Het recept staat online"

"U kunt het opvragen bij recactie@bouillonmagazine.nl"

Jaja; maar enkel als die twee oude bejaarden je aardig vinden ja!



Wecken
Over de deksels gooi ik eerst kokend water
De potten zet ik eerst in de magnetron


"Op reis met Colonel Sanders"

KFC

Wat een truttenverhaal! (Dorien Dijkmuis)


Bacalao al pil pil

Wat is de essentie van dit gerecht?
Spaanse peper!

Wat staat er bij de ingrediënten?
Geen enkele vorm van peper

Is Bouillon! een kutblad of is Bouillon! geen grachtengordel gekwaak kutblad?


"in ongebruik geraakte ingrediënten als kremotartar"

Dat betekent gewoon wijnsteenzuur ja!

Dat gebruik je -nog steeds ja- als je eiwit stijfklopt

De onnozelaars...


BoerJonnie heeft tegenwoordig een Aga

Goh

Weer zo'n type dat denkt Hoe duurder het fornuis hoe beter het eten


Twee stuitende boekrecensies

Pfff! Pfff!
Maar, uhh, blaas jij dan binnenkort weer in mijn reet?

Jonas Fluit over haar omhoog gevallen dochter Cijn Prins (Pijn Sinds)

Petra Mossel (van Jonas en de Walvis)

"neemt met haar tweede eet-getinte boek [wat een gekwaak...] vooral de wereld van de would-be foodies op de hak"

En dat als je Godverdomme zelf een gemankeerde foodie bent... De dikke pad...

(Uhh, wat zeg je? Dat de reet van Retteketet nog dikker is? Ja, nee, kijk: bij Retteketet meette ik van voor naar achter; bij de Walvis rondom...)